Nieuwsbrief december 2021: team blikt terug, vertrek Miranda en Marjolein en trilateraal symposium

Deze maand een speciale editie van de nieuwsbrief. Met niet alleen nieuws, maar ook een terugblik van het team van de Beheerautoriteit op het afgelopen jaar. Voor welke uitdagingen stonden de teamleden en waar zijn ze juist trots op? Verder staan we stil bij het vertrek van twee collega’s en het trilaterale symposium.

“De Beheerautoriteit gaat de zaakjes wel even regelen, dacht ik aan het begin.”

Paul Rutten maakt nu ruim twee maanden onderdeel uit van het team van de Beheerautoriteit als senior strategisch adviseur. Communicatieadviseur Marjolein Blüm is benieuwd naar hoe zijn beeld van de Beheerautoriteit is veranderd sinds hij er zelf werkt. Daarnaast blikt Maarten Nijenhuis, Adviseur Beheer, terug op de uitdagingen in het afgelopen jaar en waar hij trots op is. Lees mee met hun gesprek en krijg een kijkje achter de schermen.

“De Beheerautoriteit gaat de zaakjes wel even regelen, dacht ik aan het begin.”

Team van de Beheerautoriteit in gesprek
Beeld: ©BAW

Vertrek teamleden Miranda en Marjolein

Managementassistente Miranda van Amelsvoort stopt in januari bij de Beheerautoriteit Waddenzee. Vanaf 10 januari gaat zij aan de slag voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), een nieuwe uitdaging. Miranda is vanaf de start van de Beheerautoriteit betrokken geweest. Ze is een kei in agendabeheer en heeft een enorm netwerk binnen de overheid, waarmee ze veel voor onze organisatie heeft betekend.

Communicatieadviseur Marjolein Blüm gaat het team per 1 januari verlaten. Zij is in oktober 2020 begonnen als interimmer en rond haar ZZP-opdracht nu af. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld in het uitwerken van de communicatiestrategie van de Beheerautoriteit, het positioneren van de organisatie en het opbouwen van de communicatiekanalen. 

De rest van het team vindt het jammer om Miranda en Marjolein te zien gaan, maar wensen hen veel succes bij hun volgende uitdagingen!

Wetenschappers zien Waddenzee ernstig bedreigd door klimaatverandering

Vorige week vond het 15e International Scientific Wadden Sea Symposium (ISWSS) plaats. Hier gingen ruim 180 wetenschappers uit Denemarken, Duitsland en Nederland in gesprek over de nieuwste wetenschappelijke bevindingen rondom het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Prof. dr. Karin Lochte, voorzitter van de Wadden Sea Board: "Het symposium benadrukte vooral de noodzaak om de uitwisseling van gegevens en informatie tussen de drie landen verder te intensiveren, om het beheer voor de bescherming van de Waddenzee aan te kunnen passen aan nieuwe uitdagingen.”

Wetenschappers zien Waddenzee ernstig bedreigd door klimaatverandering

Vuurtoren van Westerhever
Beeld: ©Martin Stock/LKN.SH

Fijne dagen en een gezond 2022!

Verbonden aan