Paul Rutten

Paul Rutten
Beeld: ©BAW

Paul Rutten

Functie
Senior strategisch adviseur
E-mailadres
p.s.rutten@behautwad.nl

Paul Rutten werkt sinds 1 november 2021 bij de Beheerautoriteit Waddenzee. Paul zoekt en vindt voortdurend de verbinding. Hij is enthousiast, analytisch en sociaal. Hij speelt een belangrijke rol in het tot stand komen van de samenwerking tussen de beheerders en slaat bruggen tussen beheerders en beleidsmakers.

Wat voor werk deed je voordat je bij de Beheerautoriteit kwam?
De afgelopen jaren werkte ik als Teamleider bij Staatsbosbeheer. Naast de dagelijkse aansturing van het team op Texel hield ik me bezig met het realiseren van de ambities van Staatsbosbeheer in het Waddengebied en met de Swimway. Daarvoor werkte ik als projectleider bij Vogelbescherming voor Droomfondsproject Haringvliet en IJsselmeer. Daar kwam natuurlijk ook het belang van de Wadden voor de Oost-Atlantische Flyway aan de orde. Voordat ik bij Vogelbescherming aan mijn eerste natuurbaan begon werkte ik bij Deloitte Partnerships aan complexe gebiedsontwikkelingen en samenwerkingsprojecten. Eigenlijk komt alles wat ik hiervoor heb gedaan, namelijk samenwerking, natuur en beheer, precies samen in deze baan bij de Beheerautoriteit Waddenzee. 

Wat vind je het meest mooie/leuke/spannende aan werken bij de Beheerautoriteit?
De uitdagingen van samenwerking: elkaars kwaliteiten benutten en elkaar iets gunnen. En dat in het mooiste natuurgebied van Nederland. Wat wil je nog meer? 

Wat doe je graag als je niet bezig bent met werk?
Ik woon op Texel en trek daar graag de natuur in. Met een verrekijker langs de Waddenzee. Met mijn vrouw en twee dochters met laarzen aan door de kreekjes van de Slufter. Of met renschoenen aan langs de weilanden. En in de vakanties gaan we er met ons campertje op uit, het liefst naar Scandinavië. 

Wat is je favoriete plekje in het Waddengebied? 
Dat ligt aan het seizoen: winterstorm op de Hors, paddenstoelen en herfstkleuren in de Dennen, lente met lammetjes op de Hoge Berg en in de zomer lekker thuis in de tuin. 

Verbonden aan