Marre Walter

Marre Walter
Beeld: ©BAW

Marre Walter

Functie
Directeur Beheer
E-mailadres
m.walter@behautwad.nl

Marre Walter is directeur van de Beheerautoriteit Waddenzee. Ze is een echte teambouwer en creëert een sfeer van openheid. Een geboren motivator met een sterk ontwikkelde radar voor wat mensen drijft. Marre inventariseert, analyseert en zet vervolgens een ambitieuze koers uit.

Wat voor werk deed je voordat bij de Beheerautoriteit kwam?
“In de twee jaar voordat ik bij de Beheerautoriteit aan de slag ging, werkte ik bij het Waddenfonds. Dat was mijn eerste ervaring met werken in de Wadden, maar die smaakte naar meer. Ik raakte geïntrigeerd door het werk in en rond de Waddenzee. Hiervoor heb ik ongeveer 18 jaar binnen de Rechtspraak gewerkt, zowel bij het gerechtshof in Arnhem als bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag. De laatste jaren deed ik daarnaast verschillende organisatieadviesopdrachten, onder andere bij de provincies Groningen en Zuid-Holland.”

Wat vind je het meest mooie/leuke/spannende aan werken bij de Beheerautoriteit?
“Het meest spannende en leuke vind ik onze missie om met de beheerders in de Waddenzee eenheid op inhoud te creëren, zodat we echt een verschil gaan maken voor de natuurkwaliteit. En het gaat twee kanten op. De beheerders zijn dagelijks bezig met de Waddenzee, ze hebben zoveel waardevolle kennis. Ik wil hun stem ook laten horen bij onze beleidsmakers. De vraag of we met elkaar in staat zijn om over onze eigen organisatie en belangen heen te kijken en het belang van de Waddenzee voorop te zetten, vind ik razend interessant.”

Wat doe je graag als je niet bezig bent met werk?
“Dan vind ik het heerlijk om te wandelen en fietsen. Ik vind het fijn om buiten in de weer te zijn. Bij ons thuis vliegen er in totaal drie kinderen in en uit. Ik probeer dan ook voortdurend de juiste balans te vinden tussen de Waddenbelangen en die van mijn gezin.”

Wat is je favoriete plekje in het Waddengebied? 
“Elke plek heeft zijn eigen charme en ik ben nog lang niet overal geweest. Maar als ik nu moet kiezen: ik hou van Terschelling. Daar gaan we in de zomer met het gezin naartoe, naar camping De Kooi bij het meertje van Hee.”

Verbonden aan