Marieke Gommers

Marieke Gommers
Beeld: ©BAW

Marieke Gommers

Functie
Projectondersteuner
E-mailadres
m.gommers@behautwad.nl

Marieke Gommers is voor de meeste mensen het eerste aanspreekpunt bij de Beheerautoriteit Waddenzee. Marieke kent iedereen, weet waar ze mee bezig zijn en welke projecten er lopen. Ze ondersteunt en ontzorgt Marre bij al haar dagelijkse werkzaamheden, woont veel vergaderingen bij en stroomlijnt processen. Ze is de onmisbare regelneef en vrolijke noot.

Wat voor werk deed je voordat je bij de Beheerautoriteit kwam?
“Ik heb er altijd al heel veel plezier in gehad om een dynamisch team te ondersteunen, om orde te scheppen in een setting waar van alles tegelijk gebeurt. Voordat ik hier begon, in maart 2022, werkte ik bij de provincie Groningen en daarvoor bij Prolander, de voormalige Dienst Landelijk Gebied. Ik heb Prolander mede opgezet, niet alleen de administratieve systemen, maar ook in de zin van team building. Dat creëren van nieuwe verbindingen is nu weer onderdeel van mijn werk, ik vind het mooi.”

Wat vind je het meest mooie/leuke/spannende aan werken bij de Beheerautoriteit?
“Wat ik heel bijzonder vind, is dat we het werk hier echt samen doen. Als iemand te veel op zijn bord heeft liggen, is er altijd wel een ander die iets overneemt. Het zijn allemaal mensen met passie, die dit met plezier en overtuiging doen. Dat geeft veel energie.”

Wat doe je graag als je niet bezig bent met werk?
“In mijn vrijetijd ben ik veel samen met de mensen van wie ik hou. Mijn man is van origine kok en hoewel hij tegenwoordig lesgeeft op een hotelschool, is hij thuis nog steeds de chef. Dan zit ik heerlijk met een wijntje aan de bar, terwijl hij de lekkerste dingen aan het bereiden is. Maar we houden er ook van om gezellig met vrienden te borrelen en te eten. Onze dochter zit op hockey, dus in het weekend staan we vaak aan het veld. En we hebben een hond die het leuk vindt om nieuwe dingen te leren, dus daar doen we allerlei trainingen mee.”

Wat is je favoriete plekje in het Waddengebied? 
“Dat is toch wel Schiermonnikoog. Het is een plek waar ik heel veel goede herinneringen aan heb, we gaan er in de voorjaars- en herfstvakantie altijd heen met familie. Het was ook op het strand van Schier dat onze dochter haar eerste stapjes zette, aan de hand. Die mijlpaal is voorgoed verbonden aan het eiland.”

Verbonden aan