Maarten Nijenhuis

Maarten Nijenhuis
Beeld: ©BAW

Maarten Nijenhuis

Functie
Senior adviseur
E-mailadres
m.nijenhuis@behautwad.nl

Sinds januari 2021 werkt Maarten Nijenhuis bij de Beheerautoriteit Waddenzee. Na een carrièreswitch deed hij hier zijn scriptieonderzoek en ontpopte hij zich al snel als een gedegen adviseur. Maarten is eerlijk, analytisch, rustig en loyaal. Mede door zijn werk aan het Integraal Beheerplan heeft hij een prachtig overzicht over de activiteiten van de verschillende beheerders.

Wat voor werk deed je voordat je bij de Beheerautoriteit kwam?
“Na mijn studie Bestuurskunde kwam ik terecht in het bank- en verzekeringswezen. Op een gegeven moment begon ik bij een grote verzekeraar en voordat ik het wist werkte ik daar twaalf jaar, de laatste vijf als productmanager. Het was leuk, maar het had mijn passie niet. Toen heb ik het roer omgegooid en ben ik Bos- en Natuurbeheer gaan studeren. Gewoon opnieuw begonnen. Ik kwam bij de Beheerautoriteit Waddenzee binnen als stagiair en gelukkig lieten ze me niet meer vertrekken.”

Wat vind je het meest mooie/leuke/spannende aan werken bij de Beheerautoriteit?
“Ik vind het heel mooi om een bijdrage, hoe klein dan ook, te kunnen leveren aan het behouden en verbeteren van de natuurkwaliteit van het mooiste stuk natuur van ons land. Mijn hart ligt bij de Waddenzee.”

Wat doe je graag als je niet bezig bent met werk?
“Tot voor kort volgde ik naast mijn werk dus een HBO-opleiding. Nu ook die bul binnen is, houd ik hopelijk weer wat meer tijd over om de natuur in te trekken. Meestal met mijn vrouw en twee dochtertjes, maar ik vind het ook heerlijk om alleen op pad te gaan. Verder ben ik graag aan het sporten: zwemmen, fietsen en hardlopen.”

Wat is je favoriete plekje in het Waddengebied? 
“Al van jongs af aan kom ik op Schiermonnikoog en ik vind het er heerlijk. Elk eiland heeft wel zijn charme en Vlieland vind ik ook erg mooi, maar omdat ik op Schiermonnikoog zoveel historie heb, is dat toch mijn favoriete plekje.”

Verbonden aan