Beheerautoriteit gevestigd in Huis voor de Wadden

Vanaf 15 november 2021 is de Beheerautoriteit Waddenzee gevestigd in het Huis voor de Wadden te Leeuwarden. Dit biedt extra kansen om de samenwerking met andere waddenorganisaties te versterken.

Het statige kantorenpand ‘Huis voor de Wadden’ in Leeuwarden
Beeld: Waddenacademie
Het statige kantorenpand ‘Huis voor de Wadden’ in Leeuwarden

Waddenorganisaties samenbrengen

Het Huis voor de Wadden huisvest een aantal belangrijke organisaties voor de Waddenzee en het Waddengebied. Het Waddenfonds is de hoofdhuurder, daarnaast zijn de Waddenacademie, het Omgevingsberaad Waddengebied en de coördinator Waddenzee Werelderfgoed er gevestigd. De inhuizing van de Beheerautoriteit past goed bij het integrale karakter van onze opdracht. Hierdoor kunnen we het contact en de samenwerking met de verschillende waddenorganisaties verder versterken.

Duidelijk gezicht in de regio

In 2007 is het Huis voor de Wadden officieel geopend. Het doel hiervan was om het Waddengebied een duidelijk en eigen gezicht te geven in de regio. Ook brengt het organisaties samen, waarmee het verdere samenwerking stimuleert. Het Huis voor de Wadden is gevestigd in het historische pand van het Old Burger Weeshuis. 

Het Huis voor de Wadden zit aan het Ruiterskwartier 121a in Leeuwarden. Voorheen hadden de directeuren en het team van de Beheerautoriteit kantoorruimte in het gebouw van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, aan de Zuidersingel.

Voorlopig thuiswerken

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zullen de medewerkers van de Beheerautoriteit in ieder geval de aankomende drie weken thuiswerken en niet vanuit het Huis voor de Wadden.

Verbonden aan