Dagje mee met de Waddenunit

Tegenwoordig brengen de medewerkers van de Beheerautoriteit hun werkdagen meestal thuis achter een scherm door, net als zoveel anderen. Vorige week hadden collega's Maarten Nijenhuis en Marjolein Blüm echter geluk. Ze voeren een dagje mee met de Waddenunit en bekeken het werk van deze beheerder van de Waddenzee van dichtbij. 

De Waddenunit is dagelijks op de Waddenzee te vinden met vier schepen. Deze beheerder is onderdeel van het ministerie van LNV en voert verschillende natuur- en visserijtaken uit. Teamleider Geert Hoogerduijn vertegenwoordigt de Waddenunit in het Beheerderscollectief Waddenzee. 

MS Asterias aan de rand van zandplaat de Richel
Beeld: ©Beheerautoriteit Waddenzee

Er gaat niets boven een dag op de grootse Waddenzee. De waardevolle verhalen van de bemanning van de Waddenunit doen het team van de Beheerautoriteit weer extra beseffen waar we het allemaal voor doen. Veel dank aan hen en aan teamleider Geert Hoogerduijn voor de gastvrijheid!

Verbonden aan