Marre Walter

Marre Walter
© BAW

Marre Walter

Functie
Directeur Beheer
E-mailadres
m.walter@behautwad.nl

Marre Walter is Directeur Beheer van de Beheerautoriteit Waddenzee. Ze is een echte verbinder, sensitief, kan goed luisteren en doet er alles aan om de wereld en mensen om zich heen te begrijpen.

Wat voor werk deed je voordat bij de Beheerautoriteit kwam?
“In de twee jaar voordat ik bij de Beheerautoriteit aan de slag kon, werkte ik bij het Waddenfonds. Dit was mijn eerste ervaring met werken in de Wadden, maar die smaakte naar meer. Ik raakte geïntrigeerd door de mensen en het werk in en rond de Waddenzee. Voordat ik bij het Waddenfonds aan de slag ging, heb ik ongeveer 18 jaar binnen de Rechtspraak gewerkt, zowel bij het gerechtshof in Arnhem als bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag. De laatste jaren deed ik daarnaast verschillende organisatieadviesopdrachten bij onder andere de provincies Groningen en Zuid-Holland.”

Wat vind je het meest mooie/leuke/spannende aan werken bij de Beheerautoriteit?
“Het meest spannende en leuke vind ik de gezamenlijke uitdaging om door het verbeteren van de samenwerking tussen de beheerders in de Waddenzee en tussen de opdrachtgevers echt een verschil te gaan maken voor de natuurkwaliteit. De vraag of we met elkaar in staat zijn om over ons eigen organisatie en belangen heen te kijken en het belang van de Waddenzee voorop te zetten, vind ik spannend en razend interessant.”

Wat doe je graag als je niet bezig bent met werk?
“Dan vind ik het heerlijk om te wandelen en fietsen. Ik vind het fijn om buiten in de weer te zijn. En ik heb twee fijne kinderen en een lieve man en bonusdochter. Soms even niets om handen en kijken wat daar nodig is, is ook van belang en heel waardevol, heb ik geleerd.”

Wat is je favoriete plekje in het Waddengebied? 
“Elke plek heeft zijn eigen charme en ik ben nog lang niet overal geweest. Maar als ik nu moet kiezen: ik hou van Terschelling. Daar gaan we in de zomer met het gezin naartoe, naar camping De Kooi bij het meertje van Hee.”
 

Verbonden aan