Marjolein Blüm

Marjolein Blüm
© BAW

Marjolein Blüm

Functie
Communicatieadviseur
E-mailadres
m.blum@behautwad.nl

Marjolein Blüm is sinds oktober 2020 werkzaam als interim communicatieadviseur voor de Beheerautoriteit Waddenzee. Ze zit niet graag stil, heeft oog voor detail, is eerlijk en een echte strateeg. 

Wat voor werk deed je voordat bij de Beheerautoriteit kwam?
“Ik werk als zelfstandig communicatieadviseur voor uiteenlopende organisaties. Voordat ik ruim twee jaar geleden voor mezelf begon, werkte ik voor de Rijksuniversiteit Groningen en ruim vijf jaar voor Women Inc. in Amsterdam. Bij Women Inc. was ik onder meer coördinator van een interdisciplinair samenwerkingsverband dat zich bezighield met de gezondheidszorg.”

Wat vind je het meest mooie/leuke/spannende aan werken bij de Beheerautoriteit?
“Het is een hele mooie uitdaging om de communicatie voor een nieuwe organisatie op te zetten. Waarbij ik zowel de strategie uitdenk als de concrete communicatiewerkzaamheden oppak. Ik werk altijd graag aan opdrachten waar veel verschillende stakeholders met diverse belangen bij zijn betrokken, daardoor blijft het werk uitdagend. Het mooiste is dat ik mijn kwaliteiten in kan zetten voor een goed en belangrijk doel: de natuurkwaliteit verbeteren.”

Wat doe je graag als je niet bezig bent met werk?
“Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn vriend of met vriendinnen aan de keukentafel, pratend over van alles. Daarnaast kook ik graag, ik hou van wandelen, lezen en reizen en ik kan uren achter elkaar tekenen op mijn tablet.”

Wat is je favoriete plekje aan de Waddenzee? 
“Dat is Noordpolderzijl. Daar heb je prachtig uitzicht vanaf de dijk over de Waddenzee, heerlijk om uit te waaien. Aan de voet van de dijk ligt ’t Zielhoes, een bruin café in de voormalige sluiswachterswoning. Terwijl ik daar een kopje koffie drink, kijk ik graag naar de mensen die terugkomen van het wadlopen en vaak vol enthousiasme en modder zitten. Verder heb ik hele leuke herinneringen aan Texel, waar ik mijn carrière als vijftienjarig meisje begon met bollen pellen.”

Verbonden aan