Maarten Nijenhuis

Maarten Nijenhuis
© BAW

Maarten Nijenhuis

Functie
Adviseur beheer
E-mailadres
m.nijenhuis@behautwad.nl

Maarten Nijenhuis is sinds januari 2021 werkzaam als beleidsmedewerker bij de Beheerautoriteit Waddenzee. Hij is eerlijk, analytisch, rustig en loyaal.

Wat voor werk deed je voordat bij de Beheerautoriteit kwam?
“Na mijn opleiding ben in terechtgekomen bij een grote verzekeraar en voordat ik het wist werkte ik daar tien jaar. De laatste vijf jaar heb ik daar gewerkt als productmanager.”

Wat vind je het meest mooie/leuke/spannende aan werken bij de Beheerautoriteit?
“Ik vind het heel mooi om een bijdrage, hoe klein dan ook, te kunnen leveren aan het behouden en verbeteren van de natuurkwaliteit van het mooiste stuk natuur van ons land; de Waddenzee.”

Wat doe je graag als je niet bezig bent met werk?
“Naast mijn werk volg ik een HBO-opleiding Bos- en Natuurbeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. Als ik niet werk of studeer, dan vind ik het heerlijk om de natuur in te trekken. Meestal met mijn vrouw en twee dochtertjes, maar ik vind het ook heerlijk om alleen op pad te gaan. Verder ben ik graag aan het sporten: zwemmen, fietsen en hardlopen.”

Wat is je favoriete plekje in het Waddengebied? 
“Dan kies ik toch voor één van de Waddeneilanden. Al van jongs af aan kom ik op Schiermonnikoog en vind het er heerlijk. Elk eiland heeft wel zijn charme en Vlieland vind ik ook erg mooi, maar omdat ik al zo lang op Schiermonnikoog kom, is dat toch mijn favoriete plekje.”
 

Verbonden aan