Esther Klaver

Esther Klaver
© BAW

Esther Klaver

Functie
Senior adviseur
E-mailadres
e.klaver@behautwad.nl

Esther Klaver is sinds september 2020 werkzaam als senior beleidsmedewerker bij de Beheerautoriteit Waddenzee. Ze is toegankelijk, betrouwbaar, grondig, nuchter en heeft gevoel voor humor. 

Wat voor werk deed je voordat bij de Beheerautoriteit kwam?
“Ik heb een carrière aan de wal als organisatiepsycholoog en vanuit die hoedanigheid vooral consultancy, project- en interim managementopdrachten vervult, met name voor overheidsorganisaties. Daarnaast heb ik een carrière op zee als stuurvrouw, waarvoor ik wereldwijd op zeilschepen tot 500 ton vaar.”

Wat vind je het meest mooie/leuke/spannende aan werken bij de Beheerautoriteit? 
“Het mooiste vind ik het werken voor de Waddenzee, die samen met de Waddeneilanden een prachtig stuk Nederland vormt. Het leuke vind ik het werken met zoveel verschillende partijen. Dat maakt mijn werk divers, leerzaam en spannend: we hebben elkaar nodig om de natuurkwaliteit van te verbeteren. Die samenwerking te effectueren, is een hele grote uitdaging.”

Wat doe je graag als je niet bezig bent met werk? 
“Ik volg als hobby een studie Rechten aan de Open Universiteit. Ik hou dan ook erg van lezen en daarnaast van buiten zijn om te wandelen, hardlopen, fietsen en zeilen. Deze gezonde activiteiten voor lichaam en geest compenseer ik graag met een goed glas wijn of biertje van de tap en een uitgebreide kaasplank.”

Wat is je favoriete plekje in het Waddengebied? 
“Oef, dat is een lastige, er zijn zoveel favoriete plekjes. De plek waar ik de meeste en mooiste herinneringen aan heb is Vlieland, camping Stortemelk, tenthuis Coccinella. Daar heb ik als kind heel wat weken met mijn ouders en zus doorgebracht.”

Benieuwd naar Esthers 13.000 zeemijlen lange zeilreis van Tonga naar Griekenland? Ze schreef hierover het boek ‘Je bent er pas als je er bent’, verkrijgbaar via boekenbestellen.nl.

Verbonden aan