Christine Wijshake

Christine Wijshake
© BAW

Christine Wijshake

Functie
Directeur Bestuur
E-mailadres
c.wijshake@behautwad.nl

Christine Wijshake is Directeur Bestuur van de Beheerautoriteit Waddenzee. Ze is daadkrachtig, analytisch, een verbinder en weet hoe ze dingen in beweging krijgt.

Wat voor werk deed je voordat bij de Beheerautoriteit kwam?
“Als zelfstandig interimmanager heb ik de afgelopen jaren in het Noorden gewerkt aan opdrachten die te maken hadden met beweging in mensen, teams en organisaties. Dit deed ik bij diverse (semi) overheidsorganisaties op verschillende beleidsterreinen. De laatste jaren op het terrein van natuur bij Prolander (Groningen en Drenthe) en Natuer mei de Mienskip (Fryslân). Ik heb daarbij gemerkt dat ik in mijn rol als onafhankelijk procesmanager een hele relevante bijdrage kon leveren om partijen vanuit het gezamenlijk belang samen te laten werken. Daarnaast kon ik vanuit een systemische blik naar de dynamiek binnen en tussen organisaties kijken, dat hielp partijen ook om overzicht over het grotere geheel te houden. Dit komt heel goed van pas bij het werk van de Beheerautoriteit.”

Wat vind je het meest mooie/leuke/spannende aan werken bij de Beheerautoriteit?
“We zetten binnen een bestaande wereld iets nieuws neer dat bijdraagt aan een werkelijke verandering in samenwerking tussen opdrachtgevers en beheerders. Waardoor uiteindelijk ook de natuurkwaliteit van de Waddenzee als prachtig ecosysteem gaat verbeteren. Ik vind het een hele mooie en spannende uitdaging om de vele belangen die hierbij een rol spelen beter op elkaar af te stemmen en hier recht aan te doen.“

Wat doe je graag als je niet bezig bent met werk?
“Ik kan erg genieten van de gezamenlijke momenten met mijn man en twee pubers van 14 en 17. Daarnaast ben ik graag actief buiten. Heerlijk wandelen door het Drentse bos met hond Jip en lekker rijden met paard Didam. Sinds kort heb ik mijn golfvaardigheidsbewijs gehaald, nog een tijdrovende leuke hobby!”

Wat is je favoriete plekje in het Waddengebied? 
“Er zijn zoveel mooie plekken, maar waar ik het meest ben geweest is Texel. Vroeger ging ik op de fiets naar de boot vanuit mijn huis in de kop van Noord-Holland, met altijd tegenwind langs het kanaal, om daar te kamperen. Inmiddels woon ik in Vledder, in Zuid-West Drenthe, en ga ik de laatste jaren graag met het gezin naar camping Kogerstrand. Er is voor mij verder nog genoeg te ontdekken op de Wadden, want alle eilanden en de kust hebben hun eigen charme. Gelukkig is dat een groot voordeel van mijn werk: ik krijg de mogelijkheid om op veel van deze mooie plekken in het Waddengebied te vertoeven.”
 

Verbonden aan