André Dijkstra

André Dijkstra
© BAW

André Dijkstra

Functie
Ondersteuner
E-mailadres
a.dijkstra@behautwad.nl

André Dijkstra is sinds september 2020 werkzaam als junior beleidsmedewerker bij de Beheerautoriteit Waddenzee. Als de ‘jonge hond’ van het team is hij energiek, een echte teamplayer, creatief en flexibel.

Wat voor werk deed je voordat bij de Beheerautoriteit kwam?
“Tussen 2016 en 2020 werkte ik voor het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) als onderzoeksmedewerker. Na vier jaar werken met mijn neus in de blubber, het veen en de klei, was het tijd voor iets nieuws. Ik wilde mijn blik verbreden en, hoe interessant ook, me met meer bezighouden dan wormpjes, schelpdieren en ander bodemleven. Dat kon toen bij de Beheerautoriteit.”

Wat vind je het meest mooie/leuke/spannende aan werken bij de Beheerautoriteit?
“Het mooiste aan werken bij de Beheerautoriteit is voor mij de diversiteit van het werk. De enorme hoeveelheid aan onderwerpen waar ik mijn tanden in kan zetten, geven me elke keer weer een nieuwe kickstart en houden me scherp. Het meest spannende vind ik hoe je al die onderwerpen bij elkaar brengt, en of wat je dan gedaan hebt ook in de smaak valt bij diegene die ermee aan de slag moeten.”

Wat doe je graag als je niet bezig bent met werk?
“Als ik niet bezig ben met werk, dan mag ik me graag in de natuur storten op zoek naar vogels, plantjes, paddestoelen en al het andere wat daar door het jaar heen te vinden is. Ik ben geen enorm fanatieke sporter, maar ik vind het leuk om met een gezellige groep mensen te volleyballen. Tijdens vakanties ben ik dol op reizen naar onbekende plekken en als het even kan pak ik een mooie bergwandeltocht mee.”

Wat is je favoriete plekje in het Waddengebied? 
“Dat moet toch wel mijn ‘vaste’ vogeltelplekje voor SOVON zijn: in de duinen, uitkijkend op de kwelder “NieuwlandsReid”, de kleine duintjes, de Waddenzee en daarachter het Friese vasteland. Alles wat het wad te bieden heeft in één plaatje. Vooral als het half bewolkt is, zijn er soms geweldig uitziende zonnestralen die over het wad schieten. Met harde wind en regen zit je lekker knus tussen het hoge duingras en dat allemaal terwijl je een breed scala aan wadvogels aan het kijken en tellen bent.”
 

Verbonden aan